tisdag 16 september 2008

Kyrkornas globala vecka

För 6:e året i rad arrangeras "Kyrkornas globala vecka" runt Domsöndagen.
Sveriges Kristna Råd m.fl står bakom och skickar ut mycket väl genomtänkta och inspirerande material till alla sina medlemsförsamlingar. Där och på hemsidan finns jättemycket bra saker, allt från recept, drama, förslag på debattartiklar, barn och tonårsaktiviteter till texter att använda i Gudstjänst och andakt.

Här är ett konkret förslag: Kolla in det här. Gå sedan till din pastor och säg ungefär "jag kan tänka mig att vara med och göra något av detta" tex temagudstjänst på domsöndagen, tonårskväll eller vad som nu känns bra. Det finns mkt att välja på och låta sig inspireras av!

Jag personligen funderar om inte årets tema "Skapelsefeber - klimat och fred" skulle passa bra på första advent... då när fredsfursten Jesus, som vi längtar efter att följa står i focus på ett särskilt sätt, och då betydligt fler går i kyrkan än på domsöndagen... Det skulle väl vara hyfsat radikalt att i den traditionella adventsgudstjänsten lyfta tankar om efterföljelse i vår tid utifrån globala veckans tema och material? Och att göra det på ett sätt som gör att människor känner engagemanget från dem som håller i Gudstjänsten och sedan känner sig lockade att på sitt sätt, i sin vardag leva i efterföljelse.
AK

Inga kommentarer: